Over mij

Het is mijn passie om ondernemers bij te staan als financieel adviseur. Om ondersteuning te bieden, te coachen en te klankborden. En daarbij maakt het niet uit of je net van school komt en voor jezelf wilt beginnen of  jarenlang in het bedrijfsleven in loondienst hebt gewerkt, waar je een hoge functie bekleedde, en een eigen onderneming start. Met meer dan 30 jaar ervaring in de financiële wereld kan ik jou daarin bijstaan. Op een persoonlijke en eerlijke manier. Want vooral om mijn kennis en persoonlijke aandacht staat PCO Financiële Planning bekend.

Pensioenen en hypotheken

Voordat PCO Financiële Planning het levenslicht zag, werkte ik in loondienst. Ik startte ooit als assurantieadviseur bij een bank, daarna werkte ik als pensioenconsultant bij een pensioenadvieskantoor. In de loop der jaren ben ik ook erkend hypotheekadviseur geworden. Altijd al gaf het me veel voldoening om ondernemers bij te staan en te adviseren. Met al die opgedane kennis van cijfers startte ik in 2000 mijn eigen onderneming.

Rode draad

Ik ging samenwerkingen aan met diverse accountantspartijen, deed er schadeverzekeringen bij en richtte me op pensioenen waarin zich veel ontwikkelingen voordeden. Ik maakte de laatste jaren landelijk een substantiële groei door en raakte ook verzeild in de consultancysfeer. Persoonlijke aandacht is voor mij de rode draad. Daarom ga ik bij een eerste contact sowieso altijd naar de klant toe.

Kwaliteit staat voorop

Voor mijn klanten ga ik tot het uiterste en daarin kan ik uitermate kritisch zijn, want ik wil dat mijn klanten de kwaliteit krijgen die ze verdienen. Verzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad, maar ik vind het wel belangrijk dat het juiste pakket aan verzekeringen wordt afgesloten. Risico’s waardoor een onderneming kan ‘omvallen’ moeten gedekt zijn. De continuïteit van de klant mag nooit in gevaar komen.

Risico’s elimineren

Toch kunnen veel risico’s al aan de voorkant geëlimineerd worden. En dan komt mijn oude slogan – ‘PCO, met de ‘p van persoonlijk’ – weer om de hoek kijken. Ik zit bij mijn klanten namelijk niet om een polis af te sluiten, maar om te coachen. En juist daarin zit zó veel meerwaarde. Daar ligt mijn passie. Door mijn jarenlange ervaring ken ik de valkuilen van mkb’ers. Ik weet wat er vaak niet goed uitpakt. En daar kun jij je voordeel mee doen.

Wil je, net als de overige klanten van allerlei pluimage die ik in portefeuille heb, ook met me klankborden? Mag ik je coachen? Mag ik je adviseren? Neem dan vooral contact op. Tot gauw!

Jan Weijman